English Nederlands
alles
interviews
Maatschappelijke Projecten
 
Fijnschilderkunst

Al een paar jaar geleden kriebelde het. Ik wil meer leren, meer techniek, meer soorten verf. Dus besloot ik mij aan te melden voor lessen in fijnschilderkunst. Avonden was ik bezig het web af te speuren naar een docent(e) die mij aansprak.


Ik stuitte op de kunstenaar Peter van Oostzanen en was gebiologeerd door zijn magisch realistische kunst . Ik meldde mij aan en kreeg al snel antwoord. De lessen zaten vol; ik kon mij intekenen voor de wachtlijst. Dit deed ik met de hoop gauw iets te horen.

Dagen, weken, maanden en jaren gingen voorbij, tot ik begin januari een mailtje ontving van Peter. Of ik nog interesse had in lessen, want er zou plek vrij komen. Helemaal blij heb ik mij meteen aangemeld. 

Tijdens het intake gesprek kon ik wat van mijn werk laten zien en bespraken we de leerdoelen. Peter geeft les in fijnschilderkunst met olieverf. Hij liet wat voorbeelden van de opbouw van een fijnschilderwerk zien en legde het een en ander uit over materialen. Meteen bij thuiskomst de tubes, panelen besteld, een rib uit mijn lijf.

Bij de eerste les lag de focus op de tekening aanbrengen. Nauwkeurig kijken en werken. Vandaag, bij de tweede les, heb ik de eerste verdunde verflaag in Raw Ombre aangebracht en werd er meteen vrolijk van. Wat een heerlijke spanning om je creatie zo te zien ontwikkelen. Ik kan haast niet wachten tot de volgende les, waar ik weer een volgende stap kan zetten. Nu al ben ik blij dat ik de stap heb gezet om met olieverf te gaan schilderen. Zodra het werk klaar is, zal het hier op mijn site te bewonderen zijn. Op naar nog meer kennis.....

2/19/2014 2:06:32 PM