English Nederlands
alles
interviews
Maatschappelijke Projecten
 
Bird Art Installation Project 2012

DEELNAME BIRD ART INSTALLATION PROJECT

In juni is Ed Hanssen (Nunhem) een wereldwijd kunstproject gestart en inmiddels nemen al meer dan 300 deelnemers over ruim 32 landen hieraan deel. Ik heb mij aangemeld voor deelname aan Bird Art Installation Project.


Het project is simpel:

Fase 1: maak een driedimensionale vogel van +/- 50 cm. Fotografeer de vogel hangend in een boom en stuur deze foto op naar Ed Hanssen.

Fase 2 maakt het project interessanter: op 7 oktober aanstaande zullen alle deelnemers wereldwijd installaties maken met de door hun gefabriceerde Bird in een bos of park. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als Worldwide Bird Art Installation Day. Het gehele proces wordt gedocumenteerd. De installaties worden wereldwijd op video vastgelegd, waarna deze op Youtube worden gepload.

Fase 3: na afloop van Worldwide Bird Art Installation Day worden de Birds onderling geruild tussen de deelnemers aan de betreffende installatie.Het project laat de deelnemers zowel alleen, groepsgewijs en over de gehele wereld tegelijkertijd werken aan wat feitelijk een wereldwijde installatie moet worden. Verbondenheid tussen kunstenaars wereldwijd, draagvlakverbreding voor kunst en aandacht voor de natuur vormen de kern van dit unieke kunstproject.

Meer info tref je aan op Project MailArt Books onder other projects. Je kunt je aanmelden via een e-mail naar edhanssen@gmail.com of via Facebook: Bird Art Installation Project. Volg het project op Twitter: #BirdArt2012.

Mijn creatie [ te zien in de foto bovenaan dit bericht ]: "de blindganger", een blauwe vogel die zijn weg vindt op de tast. Hij zet daarbij altijd zijn beste (en enige) beentje voor. Hij zal op 7 oktober 2012 te bewonderen zijn samen met vele andere vogels, in de tuin achter de KunstHal te Rotterdam. Doe mee en/of kom op 7 oktober kijken bij de installaties.

7/25/2012 8:34:24 PM