English Nederlands
alles
interviews
Maatschappelijke Projecten
 
Schilderweek in Midden Limburg
Ik heb niets met landschappen, behalve dat ik er graag naar kijk. Een schilderweek met als thema landschappen leek mij daarom een leuke uitdaging. Een week in het glooiende landschap langs de Maas zou mijn inspiratie kunnen prikkelen, dacht ik.


Mijn beeld van het landschap bleek mijn inspiratie te beperken. Enkele dagen worstelde ik met de traditionele plaatjes: landweggetje, korenvelden, huisjes, kerkje, bomen en de rivier.

Mijn blik op het beeld dat zich voor mijn ogen uitstalde liet ik meer en meer versmallen. Van een compleet landschap ging ik steeds meer over tot het vereenvoudigen tot een enkel detail.

Een tuin werd een compositie van Hostabladeren; een landschap werd een enkele heuvel met een compositie van ranke boomstammen. Uiteindelijk beperkte ik mij tot een bijzonder kleurrijke met korstmos begroeide tak. Dat op zich leek al een bizar landschap.

En mijn blikveld heb ik uiteindelijk teruggebracht tot het detail van de korstmos. Je hoeft niet ver te kunnen kijken om veel te zien; soms is een mooi landschap al te vinden op een tak of een steen.

Het geheel heeft nog wat bewerking nodig, maar hier zie je een voorproefje van het landschap dat mij geroerd heeft (acrylverf op papier):

8/21/2011 1:32:37 PM