English Nederlands
 

Ik zie mijzelf nog zitten, acht jaar oud, wegdromend in de klas. In mijn hand een speld, waarmee ik tekeningen kras in het tafelblad. De pen was mij afgenomen omdat het de juf zo stoorde als ik zat te tekenen. Hoe leg je uit dat tekenen je helpt te focussen?

Elk kind tekent, zo ook ik. Ook nog op de middelbare school. Maar daar werd het al door anderen opgemerkt. Zo moest ik voor groepswerkstukken altijd de illustraties verzorgen.

Tijdens mijn periode op kamers merkte ik dat studeren een stuk prettiger was als ik mijzelf beloonde met een stukje tekenen. Dat werden al gauw muurtekeningen met stift, krijt en potlood. Soms fantasie voorstellingen, dan weer uitvergrootte versies van maatschappij kritische cartoons. Geen muur werd er ongemoeid gelaten.

Jaren heeft het geduurd voor ik het tekenen weer oppakte. In 2005 na een gesprekje met iemand over dingen die je als kind leuk vond om te doen, begon het te kriebelen. Verwoed startte ik met portretten in grafiet, waarbij ik mijzelf uitermate frustreerde door steeds verder te verzanden in detail. Twee jaar later stapte ik over op de kwast en sedertdien heeft het schilderen me niet meer losgelaten. Sinds 2014 ben ik mij gaan verdiepen in olieverf, met name fijn schilder kunst. Neem gerust een kijkje bij mijn werken of op mijn blog en vergeet niet om mijn Facebook pagina te liken, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Marjolein Schuurman
Geboren op 20 augustus 1969 in Zaandam
Autodidact